Waar kan ik mijn vakantiehuis te huur aanbieden / adverteren?

Veel particuliere eigenaren van vakantiehuizen verhuren zelf een vakantiewoning online. Vaak heeft men een eigen website met mooie foto's, prijzen en een handige beschikbaarheidskalender. Met een beetje geluk wordt je goed gevonden in de zoekmachines en komen de reserveringen vanzelf. Om meer boekingen te krijgen is promotie meestal noodzakelijk maar waar kun je dat het best doen en wat zijn de kosten? Zijn er ook manieren om gratis meer bezoekers te trekken? In deze blog post hebben wij voor je uitgezocht wat de mogelijkheden zijn om je huisje extra onder de aandacht te brengen. Regelmatig zullen wij deze post ook updaten met nieuwe tips en links. Bewaar deze pagina daarom goed en bespaar jezelf veel tijd en moeite.

Waar kan ik mijn vakantiehuisje promoten?
Hieronder vindt je een opsomming van interessante mogelijkheden om vakantiehuisjes te promoten. Sommige zijn gratis terwijl anderen een jaarlijkse vergoeding vragen of op commissie basis werken. Ook zijn de welbekende grote bemiddelaars vermeld die het gehele proces voor je uit handen nemen. Wat wel opvalt is dat vakantiehuizen van de grote bemiddelaars ook vaak terug te vinden zijn op de advertentiesites. Op zich geen probleem zou je denken maar daardoor valt jouw advertentie veel minder op en moet je direct concurreren met het enorme aanbod van de grote aanbieders. Huurders die juist direct contact willen met Nederlandse particuliere eigenaren kunnen bovendien afknappen op sites waar massaal advertenties van grote bedrijven op staan.

Gratis adverteren op diverse vakantiehuis websites
Het aantal gespecialiseerde websites waar je gratis zonder kosten een vakantiewoning kunt aanbieden lijkt helaas beperkt. Dit soort sites komen en gaan maar op deze pagina zullen wij de beste vermelden en nieuwe sites zonodig toevoegen
hurenvakantiehuisjes.nl
huurparticulier.nl 
vakantieverblijfhuren.nl
vakantiehuizenblog.nl

Adverteren op marktplaats, speurders en vergelijkbare sites
Marktplaats en vergelijkbare sites zijn een goede plek om te adverteren. Ze trekken veel bezoekers en de kosten voor een advertentie zijn relatief laag. Een nadeel is wel dat een advertentie maar voor beperkte tijd zichtbaar is en dat je deze na een maand weer moet verlengen. Deze websites zijn niet alleen voor vakantiehuizen bedoeld.

Betaald adverteren

Diverse zoekopdrachten naar particuliere vakantiehuizen leverde de volgende lijst op met sites waar je tegen een jaarlijkse bedrag kunt adverteren. Het is echter vaak niet duidelijk hoeveel bezoekers deze sites trekken maar het feit is wel dat ze hoog scoren in de zoekmachine resultaten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit altijd zo blijft. Zoekresultaten kunnen veranderen. Nieuwe top 10 aanbieders en wegzakkers zullen wij hier zo goed mogelijk bijhouden.
maleta.nl 30 euro per jaar
devakantiespecialist.nl 35 euro per jaar
particulierevakantiewoning.nl  60,50 per jaar
recreatiewoning.nl 65,00 euro per jaar.
particulierevakantiewoningennederland.nl onbekend
huureenhuisje.nl 1ste jaar 89,00 euro

Adverteren op commissie basis
In de categorie betaal je meestal op no cure no pay basis. Dat wil zeggen dat je pas betaald als er ook daadwerkelijk een boeking is. Vaak is dit een percentage van het totaalbedrag.

heerlijkehuisjes.nl 
wimdu.nl
airbnb.nl
micazu.nlBemiddelaars die reclame maken
Grote bedrijven die alles voor je uit handen nemen.
Een eigen site heb je dan eigenlijk niet meer nodig.

belvilla.nl
happyhome.nl
homeaway.nl
novasol.nl
villaxl.nl
interhome.nl
eurorelais.nl
vakantiewoningen.nl