Vakantiehuis in Spanje te huur - Finca El Chorrillo CASITALa Tierra Verde heeft momenteel 2 zeer rustig gelegen luxe vakantie appartementen, op de finca El Chorrillo. De finca ligt op een unieke plek, in een groene, zacht glooiende vallei, Martin Laguna genaamd. Door de oriëntatie van deze vallei heerst er een micro klimaat t.o.v. de rest van de omgeving. In de winter is het er altijd een paar graden warmer en in de zomer zorgt een constante bries voor een aangename verkoeling. Door deze prachtige vallei loopt de pelgrimsroute Camino de Santiago, ook wel Via de la Plata genoemd.

El Chorrillo is een voormalige paardenstoeterij. De appartementen zijn gerealiseerd in het woonhuis en in het nabije koetshuis. In alle appartementen zijn de oorspronkelijke karakteristieken nog zichtbaar. De appartementen kijken uit op de landerijen van de finca en op de tegenoverliggende berghelling. Ondanks dat de finca slechts 5 minuten rijden ligt van de snelweg Cáceres – Mérida (A66), is deze in het geheel niet te horen of te zien. Er heerst een zalige rust, die alleen verstoord wordt door geluiden van vogels, schapen, geiten en andere huisdieren.

Het dorpje Alcuéscar ligt 3 km van de finca. In het dorp zijn verschillende restaurants en cafés te vinden. Ook kunt u er terecht voor de dagelijkse boodschappen in de goed gesorteerde supermarkten. Er is een bakker, een ambachtelijke slager en vele andere winkeltjes. Op vrijdag is de wekelijkse markt, waar men een keur aanbiedt van verse groenten, fruit en streekproducten zoals kaas en vleeswaren.

CASITA
De casita is gebouwd in het oude koetshuis van de stoeterij met de aanliggende stallen voor de koetspaarden. Het bestaat uit een ruime woonkamer, een slaapkamer met airconditioner, keuken, wc/douche en beschaduwd terras. De casita is geschikt voor 2 personen, met de mogelijkheid tot 2 extra slaapplaatsen in de woonkamer op een comfortabele slaapbank.

De Casita en de Studio kunnen gekoppeld worden en is dan geschikt voor 4-7 personen. U heeft dan de beschikking over 2 badkamers en uitgebreidere kookgelegenheid.

Voor meer informatie bezoek de site of contacteer de verhuurder.

De Finca is goed bereikbaar.

Vanaf de EX 382 gaat u de Gordel de Merida op. De eeuwenoude veeroute. Dit is een 5 meter brede gravelweg. Vanuit Alcuéscar neemt u de 4 meter brede Calle Real die begint als asfalt / beton weg en halverwege overgaat in een harde zandweg.

Behoudens een enkel kuiltje zult u geen obstakels zoals eeuwen oude muren, overhangende bomen, scherpe bochten etc tegenkomen

Locatie:
39°09'40.7"N 6°15'07.1"W
of
39.161299, -6.251964

www.latierraverde.nl

www.vakantie-extremadura.nl