Gîtes te huur in hartje Katharenland in de Franse Pyreneeën


Le Petit Ermite is een kleinschalige vakantieplek in Zuid-Frankrijk. Op een terrein van 2000m2, grenzend aan een oerbos van meer dan 1000 hectare, worden twee 2-persoons gîtes verhuurd. Beide gîtes beschikken over een 2-persoonsbed, een zithoekje, een kitchenette en een badkamer met een inloopdouche en toilet. De huurprijs bedraagt 450 euro per week per gîte (tarief voor 2019 op basis van maximaal 2 personen), het tarief is exclusief toeristenbelasting. De gîtes hebben rechtstreeks uitzicht op het Château van Puilaurens. Dit kasteel, dat op de wachtlijst van UNESCO staat, is ook 's nachts een lust voor het oog, het won de 2e prijs voor de meest mooie verlichte kastelen van Frankrijk.
Op het terrein van Le Petit Ermite kunt u heerlijk ontspannen. Er bevindt zich ook een vegetarische table d'hôtes. Er wordt geen ontbijt geserveerd, maar het is wel mogelijk om enkele avonden per week aan te schuiven voor een vegetarisch diner. De prijzen van de menu's liggen tussen de 15 en 25 euro. In het dorp is een epicerie gevestigd, waar u dagelijks vers brood kunt halen. Op het terrein bevindt zich ook een barbecuehoek waar gasten gebruik van kunnen maken. Het betreft hier echter wel een vegetarische barbecue, waar geen vlees en geen vis op bereid mag worden.
De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en er is bijzondere flora en fauna te vinden. De regio kenmerkt zich door gekoesterd Frans erfgoed dat onder andere bestaat uit door Katharen en Tempeliers achtergelaten sporen. Bijzondere locaties zijn bijvoorbeeld het in de Da Vinci Code beschreven Rennes-le-Château, de mysterieuze berg van Bugarach en de rotskerk van de heremieten. Wij beschikken over een map vol beschrijvingen van mooie bezienswaardigheden, zodat u niets hoeft te missen. Actievelingen kunnen hun hart ophalen door te raften op de riviertjes, te wielrennen, mountainbiken, grotten te onderzoeken of bergen te beklimmen. Ook biedt Le Petit Ermite voor hen die dat wensen vertier op het terrein, middels vooraf te boeken inspiratieweken, die zowel door de eigenaren als door externe docenten worden verzorgd. De cursustarieven verschillen per cursus en mogelijkheden zijn onder andere: schrijfretraites, intuïtief schilderen, yoga-lessen, Qi-Gonglessen, acteerlessen van een filmacteur en schilderlessen in het atelier van een Franse bekende kunstschilder.
U kunt over de gîtes, de omgeving en de inspiratieweken uitgebreide informatie vinden op onze website: http://www.lepetitermite.fr
Alvast bedankt,
Vriendelijke groet,
Monique Hendriks – www.lepetitermite.fr